Welkom bij FoodExplore!

FoodExplore

Hertogswetering 195
3543 AS Utrecht
T 030-7630888
E info@foodexplore.nl

Openingstijden

  • Maandag t/m donderdag: van 16.30 tot 22.00 uur
  • Vrijdag & zaterdag van 16.30 tot 22.30 uur
  • Zondag 16.30 tot 22.00 uur voor diner
  • Op feestdagen kunnen de openingstijden afwijken. In de veelgestelde vragen vind je meer informatie over de feestdagen.

Routebeschrijving

Hoe kan ik FoodExplore bereiken?

Voor meer informatie over de bereikbaarheid bekijk de routebeschrijving naar FoodExplore via de onderstaande button.

Veelgestelde vragen

Acties en aanbiedingen

Leuk voor verjaardagsfeestjes?

Lang leve de jarige! Verjaardag vieren bij FoodExplore is extra feestelijk. Voor volwassenen. En zeker ook voor kinderfeestjes, want voor hen is er volop vertier. Op de heugelijke dag is het vertoon van een legitimatiebewijs/rijbewijs goed voor een fijne korting. In gezelschap van drie betalende volwassenen eet de jarige gratis. Ook wie met minder mensen komt, betaalt minder. En in je eentje heb je toch nog 25% korting. Voor kinderen geldt dat ze jarig gratis mee eten bij minimaal 1 betalende volwassenen. Klik hier voor de actuele voorwaarden. *Restitutie is niet mogelijk wanneer u dit achteraf meldt. 

Kunnen groepen voordelig terecht?

Goedkoop voor groepen. FoodExplore verwelkomt graag groepen. Het gezellige en grote restaurant leent zich hier goed voor. Geef vooraf even door dat er een groep aankomt en dan is er een mooie korting. Betaling geschiedt uiteraard voor de hele groep in één keer. Bij een arrangement voor 3 of 4 uur: 30+ personen genieten van 5% korting, 50+ personen genieten van 7,5% korting of 100+ personen genieten van 10% korting. *Niet cumuleerbaar met andere acties/acties.

Allergie / ziektes / maagverkleining

Eet alleen sondevoeding

Gasten die alleen sondevoeding nemen, mogen op vertoon van een doktersbrief aantonen dat ze niks kunnen eten. Zij mogen uiteraard gratis naar binnen. Zonder doktersbrief geven wij helaas deze korting niet, hierop wordt geen uitzondering gemaakt.

Korting bij maagverkleining?

Gasten met een maagverkleining of gastric bypass krijgen op vertoon van een recente doktersbrief of pas € 5,- korting bij binnenkomst. (maximaal 1 jaar oud)

Kan ik komen eten als ik een allergie heb?

Onze koks zijn niet getraind om een glutenvrij of lactosevrij dieet te bereiden, en kruisbesmetting tussen de 20 keukens is niet uit te sluiten. Hoe graag wij ook aan de wensen van de gasten willen voldoen, raden wij gasten met een gluten,- lactoseintolerantie af om bij FoodExplore te dineren. Bij een minder acute variant van gluten of lactose allergie zijn er wel opties, echter zijn deze niet uitgebreid. Deze worden met allergiebordjes aangegeven, waar de allergenen op vermeld staan.

Bereikbaarheid

Ook makkelijk voor mensen in een rolstoel?

Rolstoelvriendelijk. Een handicap hoeft geen probleem te vormen. Er is een lift vanaf het parkeerdek die tot sluitingstijd open is. Kleine busjes – tot twee meter hoog – kunnen er komen. De gangpaden in het restaurant zijn breed. Met rolstoel of rollator is alles goed bereikbaar. Op een enkele uitzondering na is alles gelijkvloers of zijn er makkelijke hellingen. Bovendien zijn behulpzame medewerkers altijd in de buurt. Uiteraard is er ook een mindervaliden toilet.

Hoe zit het met parkeren?

Plezierig parkeren. Je kunt er goed met de auto komen. Op het dak van het restaurant is volop parkeerplek. Hertogswetering 195, 3543 AS Utrecht. Neem ingang P1 (rode zone). De eerste twee uur parkeren is gratis. Daarna kost het 1 euro per uur. (Parkeren kan worden betaald op het parkeerdek van The Wall met een pinpas). Wij zijn te vinden op de 1st verdieping.

Bijboeken

Mag ik achteraf een uur bijboeken?

Het is gebruikelijk om bij de receptie de keuze al te maken. In het weekend is het niet mogelijk aan tijd bij te boeken wegens de drukte. Doordeweekse is dit mogelijk afhankelijk van drukte (informeer hiervoor bij receptie bij binnenkomst).

Bijzonderheden

Mogen kinderen zonder ouderlijk toezicht bij FoodExplore komen eten?

Kinderen moeten onder toezicht zijn van minimaal 1 begeleider boven de 18 om toegang te krijgen.

Feestje vieren bij FoodExplore?

Feestje vieren bij FoodExplore is toegestaan. U kunt tegen een toeslag een vuurwerkfonteintje aanschaffen bij de bar (op dit moment niet beschikbaar). Tafel versieren mag op eigen initiatief, mits deze al beschikbaar is. Gebruik van confetti of glitters is niet toegestaan in ons restaurant. Hiervoor wordt € 25,- in rekening gebracht i.v.m. schoonmaak. Mocht u iets anders willen meenemen of gebruiken, vraag even voor de zekerheid aan het personeel of het is toegestaan. 

Wij hebben gereserveerd maar komen later of eerder

Wij proberen altijd ons best te doen om de tafel op tijd gereed te hebben. Daarvoor vragen wij altijd of de gasten op tijd willen komen. Bij te vroeg komen kan zijn dat de tafel nog niet klaar voor gebruik is. Of als u te laat komt kan het zijn dat de tafel weggegeven worden. Wij hanteren hierbij een 30 minuten regel waarbij wij de tafel voor u vasthouden. Daarna wordt het beschouwd als no-show. Kleine wijzigingen kunnen nog doorgegeven worden op dezelfde dag tot 13:00. Daarna is er een kans dat wij de telefoon niet meer opnemen waardoor u de wijziging niet meer kunt doorgeven. Let op! Op feestdagen wordt de tafel voor maximaal 15 minuten vast gehouden voordat het wordt weggegeven. 

Zijn jullie geopend op 31 december oudjaarsavond?

Jazeker! Wij zijn alle dagen in het jaar open. Ook op oudjaarsavond zijn wij tot 20:00 uur open.

Misschien komen straks nog meer mensen

Om ervoor te zorgen dat wij zo min mogelijk gasten teleurstellen omdat wij geen zitplaatsen hebben geven wij het aantal zitplaatsen aan mensen die ook maar zoveel gereserveerd hebben en voor gaan betalen. Aan het woordje “misschien” doen wij helaas niet aan. Als u een grotere tafel wenst omdat u denkt dat er “misschien” meer mensen bij komen dan zal u ook gelijk vooraf voor deze mensen moeten afrekenen. Restitutie is niet mogelijk. Als u niet wilt riskeren dat u voor mensen betaalt die “misschien” niet komen dan kunt u ervoor kiezen om de tafelgrootte te krijgen van het aantal waar u zeker van bent. En mochten de extra mensen toch nog komen dan kunt u stoelen aanschuiven.

Ik kom mijn vrienden opzoeken

Het is niet mogelijk om bij ons alleen te komen drinken. De entreeprijs is gelijk aan een 2-uurs arrangement, ook indien u niets nuttigt.

Wat als wij allemaal van andere plekken komen?

Wij hebben een groot wachtruimte voor de receptie waar u op de gehele groep kunt wachten. Mocht u toch eerder naar binnen willen gaan dan dient u voor het gehele gezelschap eerst te betalen. Waarna ook de arrangementstijd in zal gaan voor het gehele gezelschap. Hierin wordt geen uitzondering gemaakt ook al begint u dan nog niet met eten. Zonder betaling is entree niet mogelijk.

Hebben wij ook airco?

Airconditioner hebben wij zeker in huis om de temperatuur koel te houden zodat u lekker bij ons van het eten kunt genieten.

Feestdagen

Feestdagen huisregels

Om teleurstellingen te voorkomen op feestdagen zijn wij geneigd om heel strak met planning om te gaan door de drukte qua 2e ronde. Daarom zal op feestdagen de tijden gehanteerd worden waarop u gereserveerd heeft. En niet de tijd dat u naar binnen gaat om te beginnen. Wij vragen daarom ook of alle gasten wat eerder willen arriveren zodat iedereen op tijd binnen kan gaan en rekening wil houden met eventuele lange wachtrijen bij de receptie. Om lange wachtrijen te voorkomen vragen wij ook aan iedereen het geld van te voren te verzamelen en in 1 keer door 1 persoon te laten betalen. Tip: als u helemaal niet in de wachtrij wilt staan mag u ook vooraf betalen op een andere dag voordat u komt eten.

Welke dagen tellen mee als feestdagen?

Bij FoodExplore tellen de volgende dagen mee als feestdagen. Nieuwjaar, Valentijn, Pasen, Moederdag, Vaderdag, Koningsdag, Hemelvaart, Pinksteren en Sinterklaas. Op feestdagen hanteren wij weekendtarieven. Op Kerstdagen zijn er kersttarieven van toepassing.

Halal

Wat mag ik eten?

Naast de Halal kip hebben wij een groot assortiment aan vis en groente gerechten waaruit u kunt kiezen.

Is het vlees Halal?

FoodExplore is geen Halal restaurant, wel levert onze kipleverancier Halal kip. De koks zijn niet getraind om een Halal dieet te bereiden. Graag hiervoor uw begrip.

Rekening

Accepteert FoodExplore cadeaubonnen?

Wij accepteren alleen onze eigen FoodExplore cadeaubonnen. VVV-cadeaucheques, Dinnercheques of andere cadeaubonnen kunnen niet bij ons worden ingeruild.

Welke betaalmiddelen accepteert FoodExplore

Bij FoodExplore betaal je contant of met pin (Maestro/VPay). FoodExplore accepteert geen betaling met creditcards als Visacard, MasterCard of AmericanExpress.

Mag factuur achteraf?

Wij doen niet aan factuur achteraf betalen. Wel bieden wij de mogelijkheid voor groepen met meer dan 8 personen om vooraf de tickets aan te schaffen zodat u bij binnenkomst alleen de tickets hoeft te laten zien.
De tickets kunt u vooraf aanschaffen op foodexplore.foodticket.nl. Neem de tickets mee en laat het zien bij de receptie om toegang te krijgen tot het restaurant.
Let op! Op feestdagen worden er weekend tarieven gehanteerd. Op Kerst zijn er kersttarieven.

De baas heeft de tickets gehaald maar wij komen met minder mensen?

Alle vooraf betaalde tickets zijn niet retour baar. Als u het op tijd meldt bij binnenkomst dat de aantal gewijzigd zijn. Dan kunt u wel tegoedbonnen ontvangen die u een andere keer kunt gebruiken.

Kan er apart afgerekend worden?

Om wachtrijen bij ontvangst te beperken, is het niet mogelijk apart af te rekenen, onze voorkeur gaat uit naar één gezamenlijke rekening per reservering/tafel/gezelschap. Indien het te druk is tijdens de weekenden en/of feestdagen, dan behouden wij het recht apart afrekenen niet toe te passen!

Tarieven in 2023

Waar betaal ik eigenlijk voor?

U betaalt voor een zitplaats in het restaurant, om gebruik te mogen maken van al ons aanbod aan gerechten en producten. Wij werken hier dagelijks met verse producten waardoor het aanbod afwisselend kan zijn en dus niet altijd hetzelfde product aanwezig is. Het kan zelfs zo zijn dat de aanbod in de middag al anders is dan in de avond. Bij ons geldt de regel OP = OP.

Tarief wijzigingen

Jaarlijks stijgen de prijzen in Nederland door inflatie. Dat heeft ook effect op onze kosten, waardoor de tarieven om te dineren aan verandering onderhevig zijn. De actuele tarieven zijn hier in te zien.